Program

St 2. 11.

Alex's Hand, Medulla, Molotow Moloch Quartet

19:00 | 80 Kč
Událost na Facebooku
Je to tady!
Do Prahy přijíždí už dlouho slibovaná německá kapela Alex's Hand, které na turné doprovází Medulla a český support zajistí Molotow Moloch Quartet.
V Dejvické Klubovně se rozjede hudební nářez, který si nemůžete nechat ujít a to pouze za 80 Kč. Tři jedinečné kapely, které dohromady vytvoří skvělou atmosféru a překvapí Vás už za pár týdnů.

Alex's Hand band
"Původně texaské seskupení teď působící v Berlíně je důkaz toho, že i avantgardní hudba nemusí znít jako nesrozumitelný rámus. Je zřejmé, že je to jejich přirozenost, nesnaží se být jiní, oni takový prostě jsou." (citace: Progressive Music Planet (US))
Jejich žánr spíš neexistuje, kdybych to ovšem měla popsat, jde o alternativní avantgard jazz rock. Jejich koncerty jsou šíleným představením plným energie, náhlých proměn rytmů i žánrů. Mají za sebou nahrávání dvou studiových alb, několik živých alb a jedno improvizační. Navštíví nás v rámci svého evropského turné.

Medulla
Je seskupení založené v Texasu, nicméně současně působící v Berlíně. Šuplík, kam by se dali zařadit je pravděpodobně art rock. Jejich skladby si hrají s emocemi posluchače, jejich koncerty jsou divadelní představení, stejně tak meditativní jako syrové, vášnivé a energické. Jejich zvuk je popisován jako vyplnění prostoru mezi Radiohead a Grizzly Bear.


Molotow Moloch Quartet

Česká experimentální jazzová kapela sestávající ze studentů nebo aspirantů hudebních uměleckých škol je důkazem, že i v jazzu je stále co objevovat. Z nové jazzové scény se inspirují např. Tigranem Hammasyanem nebo The Bad Plus . Výrazné basové linky spolu s neotřele znějícím zvukem saxofonu a rytmickou rafinovaností vytváří hudební zážitek, na který je těžké zapomenout.

Odkazy

https://www.facebook.com/alexshandband/