Program

Út 21. 11.

MUFF, Molotow Moloch Quartet

19:30 | 120 Kč | PŘEDPRODEJ VSTUPENEK
Událost na Facebooku
Večírek progresivního jazzu s kapelami MUFF a Molotow Moloch Quartet. Znáte z Povaleče!

MUFF je kapela vyšlapávající nové cesty napříč hudebními žánry. 

Brázdí vlny od jazzu a rocku, přes elektroniku, po ruchové plochy a ticho, aby pak doplula do nekonečného moře experimentální a improvizované hudby. Tento kvintet vykrystalizovaný z jamů pražské hudební scény patří mezi nejoriginálnější kapely, které v současnosti na české jazzové scéně můžeme nalézt. Kapela má za sebou 2 studiové nahrávky a jedno živé album. Nad bezchybným groovem rytmiky se na psychedelických plochách kláves a samplů proplétají melodie kytary a saxofonů. Výsledkem individuálních instrumentálních schopností a vzájemné muzikantské komunikace je výjimečná souhra kapely, která ústí ve skladby plné energie, dynamických proměn a napětí, jež své posluchače pohltí.

Molotow Moloch Quartet je autorská experimentální syntéza různorodých prvků jakékoli hudby, která neodporuje přísnému, leč otevřenému vkusu jeho členů.
Za svůj výchozí bod považuje Molotow Moloch Quartet moderní jazz, z nějž přebírá nejen moderní stylovou estetiku, ale i jeho improvizační a zejména syntetizující charakter. Proto už z podstaty tento žánr přesahuje a rozbíhá se do mnoha jiných směrů. A tak v hudbě MMQ uslyšíme od baladických impresionistických ploch, přes syrové rockové groovy, atonální disharmonické postupy, až po exotické tóniny.

Odkazy

https://www.facebook.com/muffmusic/
http://bandzone.cz/_97055