Program

Po 16. 10.

Mordecai (USA), Karabekian

20:00 | 120 Kč
Událost na Facebooku
Koncert synth-pop-soundscape kapely Mordecai v rámci jejich prvního evropského turné. Večer otevřou dejvičtí Karabekian!

Mordecai are:
Andrew Endres - Lap Steel/Bass
Kate Kilbourne - Violin/Synth
Nick Quiller - Drums

Info (eng. below) : Tvorba zámořského dua Mordecai se nese v duchu aktuální obliby syntezátorových retro zvuků v kombinaci s dubstepově mohutnou rytmikou a živými nástroji. Dvojice, jejímž domovem je Portland (Oregon, USA), se dala dohromady v roce 2016 a s prvním EP vyrazila na turné po USA. O rok později, s novou deskou It's never enough se kapela ve velkém stylu vydává dobýt Evropu, kde během tří měsíců odehraje přes 50 koncertů.

Autorem skladeb je kytarista Andrew Alexander Endres, který zároveň zpívá a programuje veškeré elektronické podklady. Tváří kapely je houslistka Kate Kilbourne, jež obstarává i většinu zpěvů. Písně přecházejí z mohutných syntezátorových ploch podkreslených výraznými rytmy do popových melodií a živé nástroje a zpěv jsou v neustálém napětí a kontrastu s elektronikou. Právě tato kombinace napětí a symbiózy mezi člověkem a strojem je to, co dělá tvorbu Mordecai tak aktuální – protože nejen v uměleckém, ale všeobecně sociálním světě přichází doba kdy se člověk a stroj prolínají a zatím nikdo neví, zda to skončí apokalypsou, nebo nanebevzetím. Mordecai vám neprozradí jak to dopadne, ale provedou vás svou hudební zahradou, kde vedle sebe roste mechanická krása strojů s organickou krásou člověka. 

ENG: Veiled in the sonic shroud of avant-pop’s murky soundscapes, Portland, Oregon experimental Duo Mordecai are forging an incendiary path. Comprised of lap-steel/vocalist Andrew Alexander Endres and violinist Kate Kilbourne the band came together in early 2016, conspiring darkly sweet, beat-driven bangers that fold in R&B swagger, electro mysticism, and pop sensibility.

Armed with a three-song demo, the band’s textured compositions utilize steady bass-and-drum against an unlikely lap steel/violin/effects tandem to create bizarre-yet-catchy progressions, as heard on songs like “Price.” The dynamism of Mordecai’s quiver of songs vacillates between the suave, the bleak, the pleading and the rapturous, usually within one track, endearing dark-pop progenitors and new-jack popsters alike.

Mordecai completed its first tour of the West Coast of the United States in 2016, and is currently working on its debut full-length.

Odkazy

https://www.mordecaipdx.com/
https://soundcloud.com/mordecaipdx
http://bandzone.cz/karabekian