Program

Čt 26. 9.

NOD

19:30
Událost na Facebooku
Přesně po 25 letech od posledního koncertu bude uspořádán vzpomínkový koncert skupiny NOD (Nouzové otevírání dveří). Tato dnes již legendární formace, která s hitovkou "Pastelka" ovládla v roce 1993 Rockový šlahoun na Rádiu 1 díky 35 hlasům, která vydala dva demáče, která měla celkem 8 špatně honorovaných koncertů a která se stala hudebním inkubátorem pro své členy (dodnes aktivní hudebníky), se sejde v původní a jediné sestavě.

Tvoří ji zpěvák David "Hadži" Heider (NANO, ex-Panama, ex-Toyen), kytarista a saxofonista (sic!) Marek Doubrava (Hm..., Jan P. Muchow & The Antagonists, ex-Tata Bojs), kytaristka Štěpán Olívie Turek (The Jitrnice zdarma, Haj hou, vítěz "Hvězdné pěchoty" soutěže Česko hledá superstar s hitem "Stávka dýdžejů", ex-Blejno), baskytarista David Sellner (Hukot, Kolben Brothers, 100 Euro Band) a bubeník Michael Kocman (ex-Forbidden Fruit, ex-Afrodisiak, ex-Mass Craft).

NOD zahrají 10 písní (tedy svůj kompletní repertoár) v nezměněné a vpravdě autentické podobně. Hudebníci se na zkouškách učí hrát nepřesně a nejistě podobně jako hráli před 25 lety, snaží se tak obejít všechny nástrahy za ty roky vydřeného instrumentálního a vokálního mistrovství, aby na své posluchače byli schopni přenést tehdejší hudební projev ve své ryzí podobě.

Pokud jste NOD někdy viděli naživo, je Vaše účast naprosto povinná, protože zažijete vlnu nostalgie tak typickou pro střední věk, ve kterém se pravděpodobně nacházíte. Pokud jste o kapele slyšeli a jste zvědaví, zda pověst nelhala, je Vaše účast velmi žádoucí, protože objevíte nečekanou podobu hudby. V každém případě si dovolujeme upozornit na skutečnost, že podobná akce se koná jen jednou za 25 let, a tak odbýt svou účast slovy "Půjdu příště." se může vymstít.

Večer otevře série mini setů aktuálních či bývalých hudebních projektů jednotlivých členů NOD a možná se dočkáme i dokumentárního výletu do minulosti. Program večera včas upřesníme.

Vstupné bude dobrovolné.