Program

19. 4.

Tanyny, JTNB, For All the Flesh

19:00 | 200 Kč
Událost na Facebooku
JTNB
Experimentální electro-instrumentální duo Ježíš táhne na Berlín je těžko identifikovatelná smršť žánrů a jeden z „výstředních klenotů“, který měl ve své stáji dokonce BigBoss label. JTNB již koncertovali v Mexiku, Indonésii, na Filipinách i různě po Evropě, což vzhledem k povaze českého kulturního prostředí není zcela běžné. Ve svých začátcích se JTNB stylově pohybovali na pomezí žánrů jako je break core, idm a ambient, v současné podobě je přesnější stylové zařazení už nemožné. Přibyla sólová basová kytara, power pop, při živých vystoupeních pak beat box s baskytarou, metalizující elektrická kytara a vokální exhibicionismus.
 
TANYNY
Původně čistě elektronický sólo projekt Dana Vondráčka se v průběhu let proměnil v trojčlenou kapelu. Živá elektronika s prvky post-rocku dává vzpomenout na synthovou revoluci osmdesátých let i vzdálenou budoucnost mezi hvězdami. Vesmírnou prázdnotou je inspirované i poslední album, odkazující na rotující neutronové hvězdy - Pulsar
 
FOR ALL THE FLESH
Unikátní směs žánrů se rozrůstá od hyperpopu, emo rapu, trip hopu až po vlivy elektronického rocku 90. let od kapel jako Radiohead nebo Nine Inch Nails. Kombinuje emocionální naléhavost se sofistikovaným zvukovým designem a zároveň si zachovává jednoduchost populárního písničkářství. Je to deka na sestup. Za zmínku stojí i jako rozsáhlý umělecký „body of work“ doprovázející živé fyzické vydání včetně 3D vizuálů, videoprojekcí a stage-designu, a také originální parfémové vůně pro fyzické zvukové médium, stimulující smysl(y)… (myrha, pomerančová kůra, levandule, vanilka, pepř, mořská sůl).
 

Odkazy

https://www.facebook.com/barielbisquot/
https://www.facebook.com/tanynyy